Julefortælling 2. afsnit

Drengene

Nu kom en flok drenge hen for at se udstillingen. De skubbede og masede for at komme til at se. Lille Nis blev væltet omkuld på fortovet. Han havde glemt, at menneskene ikke kunne se ham. Han rejste sig og listede lidt væk. Så tog han huen af og stak den i lommen. Nu lignede han næsten en almindelig dreng, blot havde han lidt større ører, end drenge normalt har.

Forsigtigt listede han sig nærmere til vinduet igen. Drengene ænsede ham ikke, de var optaget af at se på legetøjet. En af dem tog en pose op af lommen og delte ud af den til de andre. Han fik øje på Lille Nis. ”Vil du også have en karamel?” spurgte han. Lille Nis vidste ikke, hvad en karamel var, men han sagde jatak og puttede den i munden, som han så de andre gøre.

Han suttede på den. Den smagte dejligt sødt. Så vendte han sig mod vinduet igen. Men drengen med karamellerne ville i snak med ham. ”Du er ikke her fra byen, vel?” sagde han. ”Hvor kommer du fra?” ”Fra skoven”, sagde Lille Nis. ”Man kan da ikke bo i skoven!” sagde drengen. ”Jo, man kan”, sagde Lille Nis og gumlede på sin karamel. Han skulle lige til at forklare, hvem han var, men kom i tanker om, at han havde hørt, at mennesker ikke troede på, at nisser fandtes!

Måske var det bedre at forsvinde? ”Orv se, nogle store ører, han har!” sagde en af de andre drenge og puffede til ham. Nu blev Lille Nis bange. Han tog huen op af lommen og tog den på. Vips var han væk! Drengene måbede. ”Hvor blev han af?” sagde drengen med karamellerne. De så sig om til alle sider, men væk var han. Lille Nis stod og så på dem lidt
på afstand. Da de gik, fulgte han efter dem. Hvor mon de skulle hen?

 

Forfatter: @annalund

Uddannet folkeskolelærer, EA fra CBS, Handelshøjskolen i Kbh. Lærer gennem næsten 30 år, senest som voksenunderviser. Uddannet healer, dybdeterapeut, kranio sakralterapeut. Har Klinik Lyset i Langå på 21. år. Har klienter, holder studiekreds, meditation, kurser, foredrag. Skriver spirituelle bøger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *