Julefortælling 8. afsnit. Slutning

Jul

Næste morgen ventede Lilli Egern udenfor, og Lille Nis, som nu blev kaldt Store Nis, når forældrene ellers huskede det, gik med hende ud i skoven for at finde nødder og agern til et nyt forråd. Det lykkedes dem at skrabe sneen væk under en stor nøddebusk og finde nødder der. I bøgeskoven fandt de også masser af bog, og Store Nis hjalp Lilli med at bære dem hjem. Hun havde selv fundet agern dagen før, så nu kunne hun nok klare vinteren.

Et par dage efter drog Nissefar til byen med sin søn. De skulle ind at sælge træsko til en skomager, som solgte dem videre til menneskene. Nogle af dem blev slet ikke brugt til at gå med, men til at fylde med sand og julepynt. Underlig skik, syntes nisserne. I det hele taget undrede de sig over al den flitterstads, de så rundt omkring i byen. Hvad skulle det dog gøre godt for?

De blev dog meget imponerede, da de så det store træ midt på torvet med alle lysene tændt. Det var flot! Det glædede de sig til at fortælle Nissemor om. Lige i nærheden var en lille butik, hvor man kunne købe postkort med billeder af juletræet. Nissefar købte et til Nissemor, så hun selv kunne se, at det ikke bare var noget, de fandt på. De huskede også at købe grødris til en ny portion risengrød til juleaften.

På vejen hjem kom de forbi Torbens hus, og Store Nis så Torben i haven og kaldte på ham. Nissefar gik lidt videre, mens nissedrengen og menneskedrengen talte lidt sammen. ”Hvad sagde din mor den dag, da jeg var gået?” spurgte Nis. ”Hun blev lidt forbavset, men jeg tror nok, hun også var lettet over, at hun ikke behøvede at gøre noget. Min far troede selvfølgelig slet ikke på, at det passede, at vi havde haft besøg af en rigtig nisse! Og min mor går stadig og ved ikke rigtig, hvad hun skal tro. Hun mener vist, at du bare lod som om du ikke vidste, hvad en telefon er.”

 ”Det er da lige meget, Torben,” sagde Nis. ”Vi kan da bare mødes engang imellem alligevel. Du kan jo også besøge mig i skoven, hvis du vil, men du kan nok ikke lide den mad vi får! Så du må hellere tage noget med hjemmefra.”

 ”Godt, nu må du have en god jul, Nis!”
”Tak, i lige måde, vi ses!”

Og i nissehøjen i skoven holdt de en dejlig juleaften. Lilli Egern og Harald Hare var med, og Nis havde købt en fin dukke til lillesøster den dag, han var i byen med sin far. Selv fik Nis nye ski, lidt større end de gamle, nu var han jo Store Nis!

 

Det var slut på historien. Jeg håber, du har nydt den.
Måske skriver jeg en ny næste år.

Har du samlet de sidste 3 ord fra hvert afsnit?
Se hvad du kan bruge dem til på
http://www.kliniklyset.dk

Dette forløb må gerne kommenteres!

 

 

Forfatter: @annalund

Uddannet folkeskolelærer, EA fra CBS, Handelshøjskolen i Kbh. Lærer gennem næsten 30 år, senest som voksenunderviser. Uddannet healer, dybdeterapeut, kranio sakralterapeut. Har Klinik Lyset i Langå på 21. år. Har klienter, holder studiekreds, meditation, kurser, foredrag. Skriver spirituelle bøger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *